Em cal una assegurança per anar a esquiar?

Segur que si has anat mai a esquiar saps que moltes estacions o agències de viatges t’ofereixen una assegurança amb el forfait però realment et protegeix?

Segur que si has anat mai a esquiar saps que moltes estacions o agències de viatges t’ofereixen una assegurança amb el forfait però realment et protegeix?

Cauen els primers flocs de neu i ja tens la ment a més de dos mil metres d’alçada, lliscant per les pistes sobre els esquís i deixant enrere les preocupacions. O bé, t’han enredat els amics, que ho has de provar, que t’encantarà, que els primers cops és normal caure de cul però que no riuran…etc. Tant si ets un entusiasta dels esports d’hivern com si t’has aventurat a provar-los fa poc, necessites estar protegit. I amb estar protegit no ens referim solament a l’equipació sinó també a una bona assegurança.

Qualsevol forfait té inclosa una assegurança obligatòria de viatgers però és la cobertura bàsica que contempla qualsevol mitjà de transport col·lectiu com pot ser l’avió o el tren. En aquest cas, el forfait et cobreix si pateixes algun accident o danys mentre utilitzes els remuntadors de l’estació. No contempla pas els accidents a la pista ni la Responsabilitat Civil (RC).

Una altra cosa són les assegurances addicionals que t’ofereixen les pistes o les agències de viatges i que solen costar uns 3 o 4 euros però poden arribar a 30. Aquí sorgeix el dubte, val la pena contractar-la? Depèn. No totes ofereixen les mateixes cobertures ni contemplen tots els possibles riscos. A diferència de la inherent al forfait, aquest tipus de pòlisses sí que tenen entre les cobertures bàsiques l’assistència mèdica en pistes i la RC.

Depenent de com de completes siguin, també inclouran la recollida a pista i transport a un centre sanitari si és necessari, diagnòstic de la lesió i medicaments de les primeres cures. Inclús et poden retornar els diners dels dies de forfait que no hagis pogut aprofitar. No obstant això, has d’anar alerta perquè normalment queden excloses garanties com les intervencions quirúrgiques, la rehabilitació, l’ús de muletes o el cost del rescat fora de pista o a la muntanya. En especial aquest darrer punt és rellevant perquè no solen ser econòmics. A Espanya ronden els 200-300 euros, arribant a superar els 3.000 euros si es requereix la intervenció d’un helicòpter.

Per això, si un vol anar realment tranquil o si teniu ja cert nivell i sou habituals del mundillo, el millor és comptar amb una assegurança d’esquí. Aquesta no tan sols cobreix tot el mencionat anteriorment sinó que té totes les cobertures que es necessiten: tasques de recerca i rescat; assistència mèdica internacional, d’urgència i 24h; rehabilitació de les lesions; Responsabilitat Civil per si causem danys a tercers; protecció de l’equip per pèrdua o ruptura; reemborsament dels dies no gaudits; i, fins i tot, la indemnització si patim un accident greu i ens provoca inhabilitació.

Per saber quina assegurança s’ajusta més a les teves necessitats, depenent de les característiques del viatge, el millor serà que t’assessori un mediador d’assegurances professional.

 

 

Leave a Reply