Què és l’assegurança per impagament de lloguer?

Molts propietaris no tenen clar posar en lloguer el seu habitatge perquè els riscos de viure una mala experiència frenen els beneficis econòmics. No obstant això, l’assegurança ofereix solucions per a no renunciar a uns ingressos interessants

 

El moment en el qual el propietari d’un immoble es decideix a posar-lo en lloguer ha de pensar en l’assegurança de protecció del lloguer que ofereix una alternativa sòlida i fiable per assegurar el cobrament del lloguer.

Es tracta d’una pòlissa pensada per a protegir el propietari davant les dues principals barreres que es presenten: possibles destrosses en la seva propietat i l’impagament de la renda per part de l’inquilí. Encara que la majoria dels productes existents en el mercat ofereixen més cobertures.

L’inquilí també surt beneficiat de l’existència d’assegurances de protecció de lloguer. D’entrada, perquè en eliminar obstacles i oferir seguretat els arrendadors s’aconsegueix que augmenti l’oferta de pisos de lloguer en el mercat. Això suposa més opcions per a triar i també un preu més competitiu si apliquem la lògica del mercat. Però hi ha més. En oferir una cobertura en cas d’impagament de diversos mesos, molts propietaris redueixen les exigències de fiances o garanties addicionals que ha d’aportar l’inquilí en el moment de formalitzar el contracte.

Amb l’arribada de la pandèmia i la crisi econòmica que li acompanya, han fet incrementar la demanda d’aquests tipus d’assegurances.

Aquestes són les principals cobertures que ofereixen la majoria d’aquestes pòlisses:

– Reclamació d’impagaments. La pòlissa cobreix les quotes impagades del lloguer fins al límit que s’hagi acordat

– Assessoria jurídica. El propietari disposa d’un assessor legal per a qualsevol circumstància que pugui sorgir.

– Protecció contra vàndals. Cobertura davant possibles actes vandàlics en l’immoble llogat.

– Valoració de l’inquilí. L’assegurança s’encarrega d’estudiar la solvència del potencial inquilí.

Si ets propietaris i tens o vols posar un immoble en lloguer, no dubtis a demanar-nos informació, t’assessorarem sobre les assegurances de protecció de lloguer que hi ha en el mercat im trobarem la que millor s’adapti a les teves necessitats.

 

(Segons article del Col.legi de Mediadors de febrer de 2021)

Leave a Reply