L’assegurança em cobreix les pertinences sostretes de l’interior del cotxe?

A hores d’ara, poca gent queda que desconegui la diferència entre una assegurança de cotxe a tot risc i una a tercers però saps si et cobreixen el robatori dels objectes de l’interior?

A hores d’ara, poca gent queda que desconegui la diferència entre una assegurança de cotxe a tot risc i una a tercers però saps si et cobreixen el robatori dels objectes de l’interior?

Deixes el cotxe aparcat, vas a fer una volta, a fer la compra, a treballar… i en tornar: l’ensurt. Et trobes algun dels vidres trencat o la porta forçada i examines l’interior. Les ulleres, les quatre coses de la guantera, la cadireta del bebè o inclús les bosses del maleter han desaparegut!

Toca fer inventari dels danys i dels objectes sostrets i tenir certes coses en compte.

Què t’han robat?

Les assegurances de cotxe, per norma general, no cobreixen els objectes que deixessis dins el vehicle. Solen contemplar els accessoris que vénen de sèrie, però no els extres, a no ser que s’hagi volgut detallar a la pòlissa en un inici. El GPS o la ràdio són els extres que acostuma a incloure la gent.

Així doncs, el més habitual és que els objectes personals no estiguin inclosos, ni tractant-se d’una assegurança a tot risc. Tanmateix, pot ser que existeixin opcions que permetin incloure-ho a la pòlissa establint una quantitat límit. Potser si acostumes a deixar l’americana de la feina, aquelles sabates italianes tan bones o el maletí o maleta de visitant, hauries de considerar afegir-ho.

Això si, si t’han sostret el mòbil, les claus de casa, la cartera, l’ordinador portàtil o altres aparells electrònics no se’n farà càrrec l’assegurança de cotxe. En aquest cas, el millor seria tenir assegurats els objectes en sí. En especial el mòbil o l’ordinador portàtil. Per això és important comptar amb l’assessorament d’un expert en assegurances que informi de les diferents possibilitats i es posi en les múltiples casuístiques que es poden donar.

On t’ho han robat?

Un altre factor a tenir en compte és on estava aparcat el vehicle quan s’ha produït el robatori. Imagina que t’has curat en salut i has inclòs alguns extres a la teva pòlissa. Perquè aquesta cobertura sigui efectiva, s’han de donar algunes circumstàncies concretes referents a on es trobava el cotxe en el moment del robatori.

El vehicle assegurat hauria d’estar a l’interior d’un garatge o pàrquing tancat. Si és un garatge públic a l’aire lliure, també se sol incloure si disposa de vigilància permanent. Compte amb els aparcaments d’aeroports, ports, supermercats, estadis o recintes esportius perquè queden exclosos.

A més, és comú que en les condicions generals de la pòlissa s’especifiqui que s’ha de tractar d’un robatori amb força, és a dir, que el maleter, portes o vidres estiguin trencats. Un altre requisit comú és que el robatori es produeixi durant un viatge fora del lloc de residència habitual. Malgrat això, es tracta de condicions que depenen molt del que hagi contractat cadascú i per això és bo conèixer totes les opcions i escollir la més apropiada.

 

Leave a Reply