Unespa afirma que l’assegurança cobreix els accidents de trànsit durant l’estat d’alarma

UNESPA i algunes asseguradores han desmentit de manera ràpida i contundent la informació que circula des d’aquest matí en xarxes socials en la qual s’afirma de manera errònia que les companyies no assumeixen la responsabilitat en cas d’accident de trànsit mentre duri l’estat d’alarma, tret que consti acreditat que el desplaçament es feia per algun dels motius permesos en el Reial decret.

La patronal ha respost també des de les seves xarxes socials que “l’assegurança de l’automòbil et protegeix també durant l’estat d’alarma”. UNESPA especifica què l’afirmació és vàlida “tant per a l’assegurança a tercers com la de tot risc”. L’entitat sol·licita ajuda als seus seguidors per a difondre el seu missatge i acabar amb la faula.

Francesc Santasusana, president del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona, lamenta “el mal que fan al sector aquest tipus d’informacions infundades i la preocupació que genera en la societat”. Santasusana assegura que “les companyies donaran resposta com sempre i d’acord amb el que determina en cada pòlissa”.

El president del Col·legi manté que “els professionals de la mediació no tenim dubtes, però els assegurats s’inquieten davant aquesta mena d’informacions”. En aquest sentit, en el primer dia de confinament, Santasusana afirma que “tots els mediadors estem atenent les necessitats dels nostres clients per telèfon i mail, preferentment, i preservant sempre la salut dels empleats i també dels assegurats d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries”.

D’altra banda, l’expert en assegurances Carlos Solis, coordinador del Màster del Col·legi i la Universitat Abad Oliva, ha elaborat per a ‘Mediario News’ un document amb els arguments legals que avalen la vigència de les cobertures previstes en les pòlisses també durant l’estat d’alarma decretat pel Govern de Pedro Sánchez.

 

Segons el blog del col.legi d’assegurances

Leave a Reply