COVID-19 10 Preguntes 10 Respostes

Estic cobert cas d’accident amb el meu cotxe durant el confinament?

Estic cobert cas d’accident amb el meu cotxe durant el confinament?

Davant l’aparició d’informacions en xarxes socials que indicaven el contrari, la patronal UNESPA, que agrupa les asseguradores, va ser contundent en afirmar que “la declaració de l’Estat d’Alarma no modifica les proteccions que ofereix l’assegurança de l’automòbil, tant en la seva modalitat d’assegurança a tercers com en la resta de les garanties”.

Com puc contactar amb la meva companyia o el meu mediador durant el confinament?

Tant les companyies com els mediadors han habilitat sistemes per a poder estar en contacte amb els seus clients a través del telèfon, serveis de xat, correu electrònic i xarxes socials. Són els mitjans que habitualment ja estan a la disposició dels clients, només que en aquest període s’han reforçat. En el cas dels mediadors, molts han habilitat sistemes per a poder mantenir reunions amb els seus clients a través de videoconferència quan la situació ho requereixi. El sector en general ha activat programes de contingència, però continua operatiu gràcies al teletreball.

La meva assegurança de salut m’atén si tinc símptomes compatibles amb el coronavirus?

Les asseguradores de salut estan atenent tots els seus clients quan aquests els demanen. No obstant això, és important destacar que en els casos d’infecció per COVID-19 les autoritats sanitàries obliguen a comunicar-ho oficialment i aplicar un protocol prèviament establert.

Si tinc una fuita d’aigua podré comptar amb una assistència ràpida?

El Segur, a través d’UNESPA, s’ha dirigit al Govern per carta per a sol·licitar-li que s’inclogui en el Decret de l’Estat d’Alarma la possibilitat de facilitar el trasllat de reparadors per a atendre situacions d’emergència en la Llar.

M’atendran si tinc una avaria amb el meu cotxe?

UNESPA també va incloure en la seva carta al Govern a la qual fem referència en la resposta anterior la necessitat de poder realitzar reparacions d’urgència. Amb tot, els serveis d’emergències en carretera i de grua estan operant amb normalitat.

Principio del formulario

Puc contractar una assegurança durant l’estat d’alarma?

Per descomptat. Pot dirigir-se al seu mediador d’assegurances per a veure de quina assegurança es tracta i com activar la seva contractació. Les limitacions de mobilitat poden alentir alguns processos si és necessari algun tipus de peritatge presencial. Tot i  això, els mediadors estan operatius i disposats a assessorar-te.

L’assegurança de difunts presta els seus serveis?

Sí. És important tenir en compte les circumstàncies especials que envolten a les defuncions d’afectats pel COVID-19. No obstant això, les asseguradores especialitzades en aquesta mena de serveis i el teu mediador d’assegurances podran proporcionar-te la informació adequada.

L’assegurança d’impagament em protegirà durant l’estat d’alarma?

Si ets propietari d’un habitatge que tens llogat i has contractat una assegurança d’impagament estàs protegit en aquesta mena de situacions, tret que la teva pòlissa inclogui una exclusió específica per a un cas com l’actual. Consulta al teu mediador perquè pugui informar-te amb detall. Amb tot, has de saber, que algunes asseguradores que comercialitzen aquest tipus de productes han modificat les cobertures per a donar cabuda a processos que, fins i tot, permetin als propietaris ajornar el pagament als seus inquilins si estan afectats per les conseqüències de la crisi del coronavirus. De nou, el teu agent o corredor podrà informar-te amb detall.

Les assegurances de vida inclouen la defunció a causa d’una pandèmia?

Cada pòlissa pot incloure exclusions diferents pel que et recomanem que t’assessoris amb el teu mediador d’assegurances per a conèixer què diu en concret l’assegurança de vida que tens contractada o de la qual ets beneficiari. Tot i això, diverses companyies han anunciat que les seves assegurances de vida no tenen exclusions per situacions com la que estem vivint i estan habilitant sistemes de pagament exprés.

Puc fraccionar els pagaments de la meva assegurança?

La majoria de les companyies estan sent sensibles en aquest punt i estan autoritzant sistemes de fraccionament. Parla amb el teu mediador d’assegurances i trasllada-li les teves inquietuds i necessitats per buscar una situació que no posi en perill l’assegurament de la teva família o del teu negoci.

 

(Segons document del blog del Col.legi de Mediadors del 26-3-2020)

Leave a Reply