Res t’impedeix viatjar segur

La indústria asseguradora llança ja els primers productes anti-coronavirus perquè puguem gaudir de les vacances amb les cobertures adequades

El sector assegurador ha demostrat durant la pandèmia el seu dinamisme i la seva gran capacitat d’adaptació. En una situació extraordinària com la provocada per la pandèmia de coronavirus ha sabut reaccionar en els principals fronts: el de la seva plantilla, que s’ha adaptat al teletreball majoritàriament; el dels clients, que han rebut atenció extra davant les grans dificultats viscudes a tot el món; i davant la necessitat d’innovar i crear nous productes per a atendre les necessitats de la nova realitat.

En aquest sentit, el mercat assegurador ja ofereix els primers segurs antivirus. El segment dels viatges és el primer en el qual s’han centrat les companyies, davant la lògica demanda dels consumidors. Viatjar és ara una cosa diferent al que era fa a penes tres o quatre mesos i aquest nou context exigeix pòlisses que s’adaptin als nous riscos.

Ja han aparegut les primeres companyies que han llançat al mercat cobertures concretes contra el coronavirus. Aquestes pòlisses inclouen des de les despeses derivades de la quarantena fins a la cancel·lació del viatge en cas de donar positiu en l’anàlisi per a detectar la malaltia, passant per l’import de la realització de les proves PCR de diagnòstic. El teu mediador d’assegurances podrà informar-te de totes les possibilitats.

Anteriorment cap companyia cobria aquests riscos quan el viatger es dirigia a zones afectades per virus molt contagiosos. En el cas del coronavirus, a més, la zona afectada era el planeta sencer. Davant la tessitura d’haver de triar la pòlissa més adequada, la millor solució és l’assessorament per un mediador, un professional expert que sap triar el producte adequat i valorar el binomi qualitat/preu.

El que ara es convertirà en normal era una excepció extraordinària. Fins a aquest moment els danys causats per pandèmies declarades oficialment, com succeeix en l’actual cas del coronavirus, quedaven fora de l’abast de les cobertures pel fet que les seves conseqüències eren incontrolables. Per tant, resultava gairebé impossible fixar l’import dels possibles costos en funció dels riscos. El més semblant als productes que ara surten al mercat eren les pòlisses que cobreixen els danys en llocs catalogats com a zona catastròfica.

Actualment, ja trobem en el mercat molts de les noves assegurances que garanteixen cobertures molt àmplies als viatgers, agrupades en diversos segments:

  • Despeses mèdiques associades al Covid-19. Reben un tractament semblant al de qualsevol altra malaltia i la cobertura sol arribar fins el milió d’euros.
  • Despeses d’estada per quarantena. En aquest cas, la pòlissa cobreix els costos derivats de la necessitat d’allargar l’estada en la destinació turística.
  • Despeses de realització de les proves de diagnòstic PCR, sempre que sigui per prescripció mèdica.
  • Cancel·lació del viatge a causa de la pandèmia.

A més d’aquestes cobertures vinculades a la pandèmia, l’assegurança de viatges ens protegeix enfront de moltes altres necessitats i imprevistos que poden sorgir durant un viatge. Consulta al teu mediador, ja que l’oferta és molt àmplia i el seu assessorament permetrà trobar l’assegurança que millor s’adapta a les teves necessitats.

 

(article del Col.legi de Mediadors de Barcelona del 18-6-20)

Leave a Reply