Com escollir un bon pla de pensions?

Les asseguradores cada dia guanyen més protagonisme en la gestió dels estalvis de les persones. En aquest sentit, els productes preferits dels ciutadans acostumen a ser els plans de pensions i les assegurances de vida-estalvi. Però, què hem de tenir en compte per escollir la modalitat que més ens convé, de cara la nostra jubilació?

Actualment, al mercat existeix una àmplia i variada gamma de productes per complementar la pensió pública. Per això, és normal que ens sorgeixen dubtes a l’hora de decantar-nos per una opció o una altra. Per aquest motiu, el més recomanable és comptar amb l’assessorament d’experts, com el que us poden facilitar els nostres corredors.

Des d’Assegurances Piñero us podem aconsellar perquè no cometeu errors a l’hora de contractar el vostre pla de pensions, ja que disposem del coneixement més exhaustiu i complet de les característiques i de les particularitats d’aquests productes. A més, també podrem aconsellar-vos sobre la manera de repartir l’estalvi entre plans de diferent categoria (renda fixa, renda variable o mixta), perquè eviteu concentrar-ho tot en un sol pla. D’aquesta manera, podreu diversificar la inversió per córrer menys riscos i obtenir millors rendiments.

Un altre aspecte important és que us fixeu en la rendibilitat del vostre pla, així evitareu obtenir beneficis molt mínims o, en el pitjor dels casos, que acabeu perdent diners. Com l’objectiu és estalviar a llarg termini, la rendibilitat també cal tenir-la en compte a llarg termini.

Per tal de saber si el vostre pla us està donant bons resultats, us heu de fixar en com es comporta en períodes superiors a cinc anys, quan ja es pot tenir una idea bastant aproximada de la qualitat del mateix, i encara millor al cap de deu anys.

Tenir en compte les comissions

El tema de les comissions no és intranscendent, perquè poden arribar a limitar el benefici en percentatges espectaculars. En aquest sentit, un cop més, val la pena informar-se amb professionals. Les comissions dels plans de pensions estan limitades per llei i són de dues classes: de gestió i de dipòsit. Cal dir que no provenen de la corredoria, la primera es correspon amb la retribució a la tasca de la gestora, encarregada d’administrar els diners que conforma el fons de pensions, planificar l’estratègia del pla i informar regularment als partícips de la seva evolució. Pel que fa a la de dipòsit té com a principal funció custodiar els actius financers (títols i diners) que formen part del vostre fons de pensions. 

Començar a estalviar com més aviat millor 

És recomanable començar a estalviar l’abans possible, perquè així aconseguireu més fàcilment l’objectiu de gaudir d’uns bons estalvis per a la vostra jubilació. Ara bé, des d’Assegurances Piñero us recomanem que trieu el vostre pla en funció de l’edat, sabent combinar renda variable amb renda fixa.

Si heu començat de joves, es pot optar per fons de més risc que seran més rendibles. En canvi, com més s’acosta l’edat de la jubilació i, consegüentment, del rescat del pla, menor és el risc que hauríeu d’assumir.

Així doncs, per a cada etapa de la vida hi ha un pla que hauria de modificar-se a mesura que anem complint anys. Lògicament, seria absurd mantenir als 62 anys el mateix pla que es tenia als 35, perquè el nivell de risc no és el mateix a una edat que a una altra. Amb això volem dir que la inversió mai ha de ser estàtica. En aquest exemple, el més encertat seria canviar de pla. Un moviment que també podeu fer per altres motius, com en el supòsit que  el vostre pla no es comporti com esperàveu. A més, ho podreu fer de forma molt senzilla i sense cap cost fiscal.

I si no hem sabut escollir correctament el pla de pensions? Què podem fer?

Les conseqüències de no haver sabut triar el pla de pensions adequat als nostres interessos i les nostres possibilitats poden ser nefastes. Cal tenir present que els diners dels plans de pensions no estan garantits (excepte en el cas d’altre producte com els PPA, Plans de Pensions Assegurats. Per tant, pot passar que a l’hora de rescatar el pla de pensions ens trobem amb la desagradable sorpresa que tenim menys diners que el que vam aportar al llarg de tots els anys. I això sense comptar amb els impostos que caldrà pagar en el moment del rescat del pla, que també resten. 

Per tot plegat, a Assegurances Piñero us oferim els millors productes d’estalvi, perquè mai us trobeu davant d’una situació tan desfavorable. Posem a la vostra disposició plans de pensions i assegurances de vida-estalvi, adaptades als vostres perfils, necessitats i amb garantia de rendibilitat. En cas de voler ampliar informació; no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres, estarem encantats d’assessorar-vos!

Leave a Reply